Omregistrering af bil

Har du styr på reglerne?

Omregistrering og ejerskifte af bilen

Har du solgt din brugte bil til en ny ejer, skal den omregistreres. Men det kan være svært at holde styr på alle reglerne i forbindelse med ejerskifte af bilen. Derfor har vi her på siden prøvet at hjælpe dig med at finde hoved og hale i, hvordan processen lovmæssigt skal foregå.

Regler ved ejerskifte

Køber eller sælger du en brugt bil, skal bilen omregistreres til den nye ejer indenfor en periode på 3 uger. Foretager den nye ejer ikke en omregistrering indenfor tidsrummet, kan sælger anmode SKAT om at afmelde bilen, hvilket hurtigt kan blive en dyr affære.

Herudover, foreligger der deruden regler for, hvorvidt bilen skal synes eller ej i forbindelse med ejerskiftet. Det er påkrævet, at bilen skal synes, hvis:

  • Bilen ikke løbende er blevet godkendt i forbindelse med periodiske syn
  • Tidsfristerne for de periodiske syn ikke er blevet overholdt
  • Bilen er registreret i udlandet
  • Bilen har været afmeldt i mere end et år

Hvordan omregistrerer jeg min bil?

Du kan omregistrere din bil via Motorregisteret på SKATs hjemmeside. Dog skal du være omhyggelig med at få indtastet de korrekte oplysninger, da der ingen fortrydelsesret er, når bilen først er blevet omregistreret.

Alt du skal bruge er køretøjets originale registreringsattest og dit NemID. Når du logger ind, skal du vælge ”bruger-/ejerskifte”, hvorefter registreringsnummeret på bilen indtastes. Herefter skal du angive forsikringsoplysninger, da den nye ejer skal have en ansvarsforsikring, før omregistreringen kan foretages. Når dette er gjort, er det blot at godkende og betale.

Vær dog opmærksom på, at det kun er muligt at lave et ejerskifte på helt almindelige personbiler. Ønsker du at foretage et ejerskifte på en anden type køretøj, skal omregistreringen foregå på et af SKATs motorcentre.

Hvad koster det at omregistrere bilen?

Ved omregistrering på SKATs hjemmeside koster det 340 kr. i ekspeditionsgebyr. Vælger du derimod at tage forbi en nummerpladeoperatør koster det 40 kr. ekstra, plus det gebyr, den enkelte operatør eventuelt vælger at opkræve.

Vælger du derimod at omregistrere bilen på en af SKATs motorkontorer, koster det ligelides 380 kr. plus 100 kr. for den personlige betjening.

Slip for besværet hos Autobasen

Overvejer du at sælge din bil, så kan vi hos Autobasen give dig et rigtig godt tilbud. Vores store kundeportefølje i udlandet giver os mulighed for at købe de fleste bilmærker og bilmodeller til en fair pris, så du får det bedste udbytte ud af bilens værdi. Udfyld blot vores formular her på siden.

Vi hjælper dig desuden med omregistrering af bilen. Vi sørger for at proceduren bliver foretaget korrekt, og at bilen afmeldes dit forsikringsselskab. Har du brug for yderligere information herom, er du velkommen til at kontakte os på mail eller telefon.

Kontakt mig med et tilbud

(For en korrekt vurdering bedes du uploade billeder af din bil)

Skal vi hjælpe dig?

Ingen dyre salærer eller skjulte gebyrer